Persongalleri for Ørum og omegn
 

Ørums personligheder

Der er, igennem tiden, blevet fortalt mange historier om Ørums personligheder. Nogle mere sande end andre. Må dette lille skrift være et skub til andre, som også gerne så den mundtlige overlevering bevaret på skrift. Må dette lille skrift, ligeledes sætte andre i gang med at beskrive nogle af vore mest berømte bysbørn. Flokken er stor. Her skal blot nævnes et lille udvalg:
Kran Ywsen, Peter Skomager, Niels Offersen, Martin Skrædder, Niels Henriksen, Karl Andersen, Åge Simonsen. 

Ligeledes kunne familierne fra de gamle gårde, fortælle mange historier om livet på gårdene. Jeg har med stor interesse læst afsnittene om Skovbakken i Ørum Nyt.
Flere af dem – Tak ! 

Når man går i gang med at beskrive småstykker af et andet menneskes liv, opstår der et problem med loyaliteten overfor dette menneske. Der har jeg foretaget et klart valg. Det er på ingen måde min hensigt, at fortælle noget dårligt eller nedsættende om de mennesker jeg skriver om. Tværtimod, skal en af mine bevægegrunde findes i min respekt for deres måde at bevare troen på, at ”I morgen kommer atter en dag”. Det er vel også en måde, at opbygge en art egen identitet. Flere af de gamle ”personligheder” fra Ørum, har jeg aldrig mødt, men igennem andres fortællinger om dem, er de også blevet en del af min historie, min identitet. 

Jeg har, til tider, følt en vis misundelse, når jeg mindes nogle af de gamle, som jeg har oplevet. Deres liv har ikke altid været let, men de fandt en vej igennem, på godt og ondt. 

Jeg har forsøgt at holde mig til det jeg har hørt eller fået fortalt. Er der ind imellem pyntet lidt på historierne – tja så gør det vel ikke så meget. En god historie bliver
sjældent ringere af at blive fortalt flere gange.

Klik på det billede du ønsker at læse om.

Kran Ywsen Pe´ Skomager Åge Simonsen
     

Karl Andersen (er undervejs) Laurits jensen Udvalgte indlæg fra årgang 25
     
     

Ørum Kirke

ForsamlingshusetØrum